Ollevier & Co

‘Diep verscholen in de Hamse bossen’, met die zin wordt je verwelkomd bij Ollevier en Co, een tuin- en vijvercentrum in Ham, en jawel, letterlijk tussen de bossen. Hans komt ons tegemoet voor ons interview, en we maken het ons direct gezellig in de taverne, die deel uitmaakt het tuincentrum: “de Vuvuzela”.

Ollevier & Co is een echt familiebedrijf. Opgericht door de pater familias, vader Ollevier dus, zo’n 30 jaar geleden, als één van de eerste tuin- en vijvercentra in België. De zaak is in al die jaren steeds blijven groeien, en een grote verandering gebeurde nog slechts vier jaar geleden. Toen hebben ze nog alles gerenoveerd, en is de zaak ook eerder opgesplitst naar de twee broers Ollevier, die opgegroeid zijn in de winkel, en die nu met hart en ziel zich richten op de toekomst. De ene broer doet de taverne, de andere het tuingedeelte.

Wat opvalt als je het tuin- en vijvercentrum doorwandelt, is dat er gemikt wordt op een totale beleving. Je wordt omringd door allerlei planten en beelden, en door kleine vijvertjes die rust en sereniteit uitstralen, opgevrolijkt met leuke details. Je kan zo een idee opdoen over welk soort vijver je zelf zou willen, want zowel strak als meer natuurlijk worden mooi gepresenteerd in verschillende vormen. De favoriet van Hans is de lange zwemvijver achteraan het terrein, waarbij ook de grote buizen die als plantenfilter getoond worden, die ook al op de Belgische Koi Show te bewonderen waren in het verleden. Hans gaat er ook voor om zoveel mogelijk te promoten dat zwemvijvers chloorvrij kunnen, een veel gezonder alternatief.

Een jaar geleden is Ollevier en Co nog verder uitgebreid, en dit om deel te gaan uitmaken van het Koiwereldje. Na een goede voorbereiding door de bakken waarin ze verkocht zouden worden, goed te renoveren, zijn ze kennis gaan opdoen op een plek waar dan ook enorm veel kennis te vergaren was, namelijk bij France Koi. Hans heeft, samen met zijn broer, bewust ervoor gekozen om enkel Israëlische Koi te gaan verkopen, gezien de veiligheid tegen KHV, en de vooruitgang in hun kwaliteit. Deze vissen zijn ze zelf in Israël gaan kiezen, en in februari reizen ze opnieuw af naar daar, om hun Koi-avontuur verder te zetten.

www.ollevierenco.be

Bijhorend filmpje en foto’s : zie media.