Geen categorie

DaniKoi

De nieuwe vissen zijn alweer binnen bij DaniKoi. Ook nu weer hebben we ons uiterste best gedaan om een schitterende collectie voor u samen te stellen. We waren er al vroeg bij dit najaar, wat betekende dat we de allerbeste keuze hadden bij veel kwekers. Zo stonden we als eerste aan de bakken van Kyochan waar we de mooiste Tancho’s wisten te selecteren. Weergaloze vrouwtjes, maar ook een aantal mannetjes waarvan de bodies niet moesten onderdoen.

Ook maakten we een pracht Hi Utsumi selectie bij Shinoda. Vissen die je normaal gezien zo goed als onmogelijk kan kopen, maar dit jaar slaagden we erin om de meester te overtuigen !

Hetzelfde verhaal bij Yamamatsu. Vaak zijn zijn betere nasi onbetaalbaar. Toch wisten we een schitterende selectie vast te leggen, waarbij de meester ook even door zijn haren moest krabben. Een teken dat hij het allemaal wel wist te waarderen, zullen we maar zeggen.

Het is bijna onmogelijk om hier al onze aankopen op te sommen, toch willen we er nog een aantal highlights uitpikken. Natuurlijk een schitterende selectie grote “monsters” van bij Marusei en als absolute klapper, de misschien wel mooiste Tancho Sanke ooit aangekocht in de Benelux. Kijk even op onze website of Facebook pagina “and you know what we are talking about” !  Deze schitterende Tancho wisten weg te halen bij Miyatora al was dat niet makkelijk. De grote baas stelde wel als voorwaarde dat we de vis nog minstens één jaar moesten in “azukari” plaatsen in zijn beste mudpond, een idee waar we graag op in gingen  natuurlijk. Volgend jaar gaat ze waarschijnlijk ruim over de zeventig en kan ze -volgens Miyatora zelf- aanspraak maken op grote titels op Japanse shows, zelfs een grote titel op de Shinkokai zou binnen haar mogelijkheden liggen.

Deze vis kan vooralsnog niet bewonderen in onze zaak, maar honderden andere prachtexemplaren wel. Tijdens de wintermaanden hanteren we regelmatig aangepaste openingsuren, dus een telefoontje vooraf biedt altijd soelaas. Graag zien we u bij DaniKoi en natuurlijk… aangekochte vissen kunnen bij ons gratis overwinteren.

Het DaniKoi-team wenst alvast heel fijne eindejaarsdagen en natuurlijk en succesvol en vooral gezond 2017. Tot binnenkort !